Bekerdroom Fortuna spat in slotseconden uiteen

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Fortuna Sittard was dichtbij de kwartfinales van de beker, maar zestien seconden voor tijd voorkwam Feyenoord een vervolg van de bekerdroom: 1-2.

Beide ploegen stonden onder hoogspanning, wetende dat met nog maar 27 minuten te spelen iedere fout dodelijk was. Dick Advocaat zei het zelfs vooraf: ‘vooral geen risico nemen’, was het devies.

Toch nam Feyenoord meteen de wedstrijd in handen, de ploeg kwam een stuk beter voor de dag dan een week geleden en kreeg ook al snel twee kansen. Berghuis schoot in kansrijke positie naast, Toornstra stuitte van dichtbij op Koselev.

Fortuna stelde daar weinig gevaar tegenover al claimde Ciss een penalty vlak voor het laatste fluitsignaal klonk. Die kreeg de aanvaller niet waardoor het verlengen werd.

Verlenging
In die verlenging was Diemers van afstand dicht bij een goal, maar Bijlow maakte zijn schot onschadelijk. Aan de andere kant deed Koselev hetzelfde bij Toornstra, al was Passlack nog het dichts bij de bevrijdende 2-1. Met buitenkantje rechts leek hij fabuleus te scoren, maar weer was het Bijlow die een doelpunt voorkwam.

Aan de andere kant viel hij nog wel. 16 seconden voor tijd was het Narsingh die scoorde en de bekerdroom van Fortuna aan diggelen schoot.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger: