Ruime zege Jong Roda JC op bezoek bij Feyenoord

Print
Ruime zege Jong Roda JC op bezoek bij Feyenoord

Afbeelding: ANP Pro Shots

Kerkrade / Eygelshoven -

Jong Roda JC heeft dinsdag in de kampioenspoule van de eredivisie voor beloften in Rotterdam met opmerkelijk ruime cijfers gewonnen van Jong Feyenoord: 1-4. Maar anders dan de uitslag doet vermoeden was het op Varkenoord geen gemakkelijke wedstrijd voor de Kerkraadse ploeg.

Feyenoord was het meest in balbezit, maar het degelijk spelende Roda ging met een 2-0 voorsprong rusten dankzij goals van Ivan Prtajin en Safouane Ahidar.

In de tweede helft drong Feyenoord de bezoekers achteruit, maar kwam Roda na een goed uitgevoerde counter via Jimmy Vijgen op 0-3. Pas hierna wist Feyenoord -dat zonder spelers uit de A-selectie aantrad- tegen te scoren: Denzel Hall zorgde voor de 1-3. Jong Feyenoord zette Roda JC vervolgens flink onder druk, maar de verdediging -onder aanvoering van doelman Raf Mertens- gaf geen krimp.

Vlak voor tijd schoot Ahidar Jong Roda met zijn tweede doelpunt naar de -met Jong RKC gedeelde- koppositie. Trainer Danny Volkers van de Limburgers: „Wij zijn zeker verdedigend flink op de proef gesteld, maar prima overeind gebleven. Aanvallend hebben we een aantal spelers die uit het niets een doelpunt kunnen maken. Ik ben benieuwd hoelang we deze reeks van overwinningen kunnen volhouden.”

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

‘Fortuna gaat Feyenoord uit de beker knikkeren’ | Voetbalpodcast #41. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen