Provinciale weg Roermond bereikt nieuwe fase: even dringen over één rijbaan

Print
Provinciale weg Roermond bereikt nieuwe fase: even dringen over één rijbaan

Verkeer tussen de kruising met de Wilhelminasingel en de Louis Raemaekersbrug moet zich tijdelijk over een rijbaan wurmen. Afbeelding: René Corten

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De uitvoering van de verdiepte ligging van de N280 door Roermond is in de tweede fase beland. Daardoor is het voor het verkeer tijdelijk dringen geblazen over één rijbaan.

Het gaat om het gedeelte vanaf de kruising met de Wilhelminasingel tot aan de Louis Raemaekersbrug. Op dat stuk is momenteel voor verkeer in beide richtingen nog slechts één rijbaan beschikbaar, wat zorgt voor enig oponthoud. Oversteken vanaf de Wilhelminasingel naar de Designer Outlet is niet meer mogelijk. Evenmin kan verkeer vanuit Duitsland op de N280 nog rechtsaf naar de parkeerplaats van het merkendorp.

Wie vanaf de autoweg komt, moet zorgen dat hij de afslag bij de Meneerkesweg niet mist. Hier is de verdiepte ligging van de nieuwe N280 al klaar. Op het westelijke deel wordt de N280 nu verlegd. Er komt een ‘tijdelijke’ weg naast het toekomstige verdiepte deel, zodat het verkeer weer kan doorstromen en zo weinig mogelijk hinder ondervindt van de reconstructie.