Buurt vreest permanente bewoning vakantiepark Résidence Valkenburg

Print
Buurt vreest permanente bewoning vakantiepark Résidence Valkenburg

Het vakantiepark bij Schoonbron, gezien vanaf de Sousberg. Afbeelding: Johannes Timmermans

Schin op Geul -

Omwonenden van vakantiepark Résidence Valkenburg in Schin op Geul – de voormalige camping Schoonbron – zijn bang dat huisjes daar straks permanent bewoond worden.

In het bestemmingsplan dat de gemeenteraad volgende maand moet vaststellen, wordt dat in principe niet toegestaan. Wilma Peeters van de stichting Natuurlijk Geuldal is echter bang dat die regel makkelijk te omzeilen is. De chalets op het park worden verkocht aan particulieren, zegt zij, en die mogen hun ‘logiesvoorziening’ zonder vergunning verhuren aan seizoensarbeiders.

Lees ook: Résidence Valkenburg ziet af van omstreden groepsaccommodaties na bezwaren omwonenden

Ook Teus Vertooren, die aan het pad langs de Geul achter het vakantiepark woont, vreest dat de regeling niet waterdicht is. Wat doe je als bewoners van huisje A naar huisje B verkassen, merkte hij dinsdagavond op tijdens de commissievergadering. Hij vindt dat de gemeente dat moet voorkomen door ‘interne roulatie’ expliciet te verbieden.

De raadscommissie zelf heeft nog heel wat vragen over de omvang van het vakantiepark en de landschappelijke inpassing. Wethouder Carlo Vankan heeft toegezegd dat hij die nog voor de raadsvergadering van februari zal beantwoorden.