Minister brengt beschikbaarheid mondkapjes tegen coronavirus in kaart

Print
Minister brengt beschikbaarheid mondkapjes tegen coronavirus in kaart

Een Chinese toerist draagt een mondkapje. Afbeelding: EPA

Minister Bruins (Medische zorg) inventariseert - onder meer samen met de veiligheidsregio’s - de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, vooral voor zorgverleners buiten het ziekenhuis. De maatregel wordt genomen uit voorzorg, mocht ook hier het coronavirus toeslaan.

Bruins schrijft dinsdagavond in een Kamerbrief: ,,We zijn als Nederland goed voorbereid en alert. Het RIVM houdt de situatie scherp in de gaten. De ontwikkelingen gaan snel en worden zoals gezegd permanent gemonitord en waar nodig van een reactie voorzien.”

Lees ook: Tot dusver drie mensen in Nederland getest op coronavirus

Sinds gisteren is het aantal zieken in China weer opgelopen en is het bericht binnengekomen dat ook in Duitsland iemand besmet is met het coronavirus. In Nederland zijn tot dusver geen gevallen bekend, maar worden wel regelmatig mensen getest op het virus.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog

Er komt geen screening van binnenkomende passagiers op Schiphol en ook het gebruik van mondkapjes wordt niet geadviseerd richting de bevolking. Overigens kunnen kapjes buiten de zorgsector wel gebruikt worden door bijvoorbeeld personeel van vliegmaatschappijen of op luchthavens. Dat is een verantwoordelijkheid van de werkgever, aldus de minister.

Coronavirus - tussenstand 28 januari. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →