Talkshow Boekenborrel in Heerlen trapt tweede seizoen af

© Boekhandel van der Velden van Dam

Met vier schrijvende gasten trapt talkshow de Boekenborrel in de Heerlense boekhandel Van der Velden Van Dam op 30 januari het tweede seizoen af. Thrillerschrijfster Anya Niewierra, wandelaar/schrijver Olaf Op den Kamp, filosoof Henk Smeijsters en dichteres Sara Curfs zijn te gast.

Redactie

Een week na de presentatie van haar thriller Het Bloemenmeisje schuift de uit Kerkrade afkomstige en in Mechelen woonachtige Anya Niewierra aan bij de Boekenborrel om te vertellen over haar stormachtige ontwikkeling als schrijfster.

Natuurgids

Natuurliefhebber Olaf Op den Kamp uit Kerkrade is de tweede gast. Hij is natuurgids, fotograaf en wandelaar en publiceerde enkele wandelgidsen zoals De Worm van bron tot monding, die zijn verschenen bij uitgeverij tiC in Maastricht. Recent verscheen bij het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg het door hem en andere auteurs geschreven natuurboek De Geleenbeek.

Derde gast is cultuurfilosoof Henk Smeijsters. Volgens deze Heerlenaar slaat de maatschappij door naar constante drukte en actie. In zijn recente boek Doorlopen en stilstaan pleit hij voor het terugvinden van de balans in ons leven, want die maakt de mens gelukkiger.

Jonge dichteres

De vierde gast is de 15-jarige dichteres Sara Curfs uit Oirsbeek. Zij dicht in de Engelse taal en haar gedichten gaan vooral over de Tweede Wereldoorlog en met name de bevrijding. Sara Curfs bracht al een bundel met gedichten uit. Titel: When Heaven touches Hell.

De Boekenborrel wordt gepresenteerd door Wiel Beijer, begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden via madamevandam@live.nl.