DeWolff Nederlandse ambassadeur Record Store Day

DeWolff. © Satellite June

Bluesrockband DeWolff is het Nederlandse gezicht van de internationale Record Store Day op 18 april. Het drietal geeft op die dag optredens in verschillende platenzaken in Nederland.

Kim Noach

De eerste 5000 klanten die tijdens Record Store Day een aankoop doen in een van de deelnemende platenzaken krijgen gratis de single met daarop Made It To 27 en Nothing’s Changing van DeWolff mee.

Volgens de organisatie van Record Store Day behoren de broers Luka en Pablo van de Poel en Robin Piso tot de kleine groep van „meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen. Omdat de heren zelf enthousiaste vinylverzamelaars zijn, zijn zij de gedroomde ambassadeur van Record Store Day.” Pablo van de Poel is meteen duidelijk over het ambassadeurschap: „Yes, eindelijk!”

De Limburgse bluesrockband DeWolff, met wortels in Geleen, werd opgericht in 2007 en won in 2019 een Edison in de categorie Rock. Record Store Day is overgewaaid uit de Verenigde Staten en inmiddels een begrip in Europa en Azië. Ieder jaar zijn in de deelnemende platenzaken gratis optredens en andere evenementen bij te wonen.