Lekker weekend!

Voorpret! Noor uit Geijsteren zoekt de perfecte jurk voor de eerste heilige communie

Print
Voorpret! Noor uit Geijsteren zoekt de perfecte jurk voor de eerste heilige communie

Afbeelding: Laurens Eggen

Geijsteren -

Lekker, weekend! De een is dan naast het voetbalveld te vinden, een ander slaapt gewoon uit. In deze rubriek vertellen Limburgers wat ze zoal doen in het weekeinde. Deze week: Noor uit Geijsteren is met mam, tante en de beide oma’s op jurkenjacht voor de eerste heilige communie.

De viering van de eerste heilige communie vindt altijd rond dezelfde tijd van het jaar plaats, in de maand mei of juni. Het is een bijzondere gebeurtenis, een dag om nooit te vergeten. Om deze speciale gelegenheid extra mooi te maken, wordt er vaak uitgepakt:de jongens dragen kostuums en de meisjes prachtige prinsessenjurkjes met bijbehorende accessoires.

In de kledingwinkel treffen we Loes Cox (41) uit Geijsteren en haar dochter Noor (bijna 7), die in mei de communie doet. „In Geijsteren is dat eigenlijk nog gewoon een traditie”, vertelt Loes. „Als je gedoopt bent, doe je de communie. In totaal doen er in Wanssum - waar de basisschool staat - en Geijsteren dit jaar negen kinderen uit groep 3 en 4 mee.”

De voorpret begint al tijdens de voorbereidingen van het feest en het uitzoeken van de communiekleding. „We hebben de foto’s van de communieshow thuis op internet bekeken en aan de hand daarvan gaan we eerst passen, dan gaan we met z’n allen lunchen en daarna komen we terug voor een tweede pasronde.” Samen met tante Sanne en de twee oma’s van Noor maken ze van het uitzoeken van de communiekleding dus al een speciaal uitstapje.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen