Dierbaar

Stadshaan Tofu uit Roermond gaat elke avond in zijn mandje de kelder in

Print
Stadshaan Tofu uit Roermond gaat elke avond in zijn mandje de kelder in

Hij is nog geen jaar oud, maar nu al heerst Tofu over zijn kippenrijk. Afbeelding: Juul van den Brink

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Stadshaan Tofu gaat elke avond zijn mand in.

Dat ze middenin de stad wonen, hield Gerlie Bremmers uit Roermond niet tegen drie kippen en een haan te nemen. Het viertal leeft in een grote ren in de stadstuin van de familie Bremmers.

Stadshaan Tofu uit Roermond gaat elke avond in zijn mandje de kelder in
Foto: Juul van den Brink

„Haan Tofu is van mei 2019. Het is nog een jonkie, maar toch is hij al helemaal de baas over ‘zijn’ dames. Hij beschermt ze en hij zorgt altijd voor lekker eten. In ruil daarvoor wil hij natuurlijk wel wat terug…”

„Aangezien we in de stad wonen, gaat Tofu ’s avonds in een mand de kelder in. Dat voorkomt dat hij de buren rond vijf uur wakker kraait. Binnenshuis is ie nog steeds te horen - grappig genoeg blijft zijn ingebouwde klok werken - maar wij slapen daar met z’n allen doorheen.”

„Tofu is gek op aandacht, zit graag op je schouder en doet trucjes voor meelwormen. Vaak doen we ‘de adelaar’ met hem. Dan steek je je arm uit en komt ie als een roofvogel aanvliegen. Soms mogen Tofu en zijn dames lekker in de tuin rondscharrelen, buiten de ren. Staat de deur open, dan weet het clubje niet hoe snel ze binnen bij de hondenbrokken moeten zijn. Tofu is hartstikke ondernemend en tegelijkertijd echt een brutaal haantje!”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen