Nikkie Tutorials neemt vooralsnog geen stappen tegen afperser

Nikkie de Jager. © YouTube Nikkie Tutorials

YouTube-ster Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials, gaat vooralsnog geen stappen ondernemen tegen degene die dreigde bekend te maken dat zij transgender is. Dat vertelt ze in haar nieuwste video op haar YouTube-kanaal.

Redactie

De coming-out van Nikkie de Jager als transgender twee weken geleden was wereldnieuws. Ze vertelde dat zij mede besloten had dit met de wereld te delen omdat iemand haar chanteerde met haar geheim.

In haar eerste video sinds haar bekentenis, roept de 25-jarige YouTube-ster op de klopjacht naar de dader van de chantage te stoppen. ,,Als iemand meer over deze chanteurs gaat vertellen, ben ik dat zelf. Het is mijn verhaal.”

Nikkie zegt wel dat ze inmiddels weet wie haar gechanteerd heeft. ,,Het is niet iemand die jullie kennen. Het is iemand die ik niet eens persoonlijk ken. Ik weet hoe diegene mensen in mijn omgeving onder druk heeft geprobeerd te zetten dingen over mij te vertellen.” Nikkie zegt wel overwogen te hebben de naam bekend te maken. ,,Maar dan doe ik hetzelfde als wat diegene mij aangedaan heeft. Ik wil mezelf niet verlagen tot zijn level. Ik ben beter dan dat.”

Aangifte

De manager van Nikkie Tutorials wilde dinsdagavond geen antwoord geven op de vraag of De Jager aangifte van de chantage heeft gedaan. ,,Vooralsnog deelt Nikkie via haar video’s wat zij wil delen met de wereld”, aldus de woordvoerder.

Nikkie Tutorials begon in 2008 met het delen van make-up tutorials. Inmiddels heeft ze ruim 13 miljoen abonnees. Sterren als Kim Kardashian en Lady Gaga namen al eens plaats in haar make-upstoel.

De Jager deed eerder haar verhaal in de talkshow van de Amerikaanse presentatrice Ellen DeGeneres.