Asfalt bij knooppunt Kerensheide moet worden vervangen: nog maandenlang snelheidsbeperking

De in 2012 opgeleverde fly-over van de A2 naar de A76 richting Heerlen op knooppunt Kerensheide. © archief De Limburger/Stefan Koopmans

Rijkswaterstaat moet het asfalt vervangen op de fly-over van knooppunt Kerensheide. De ingestelde snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur blijft daarmee nog maanden gehandhaafd.

Erwin Schmidt

Via borden langs de snelweg geldt al enkele weken een snelheidsbeperking op de fly-over van de A2 richting de A76 naar Heerlen. Omdat er meer ongevallen dan gemiddeld plaatsvonden in de bocht van de fly-over wilde Rijkswaterstaat eerst de stroefheid van het asfalt testen.

Stroefheid

De uitslag daarvan is nu bekend. De conclusie is dat op diverse plaatsen de stroefheid van het wegdek „onder de grenswaarden valt”. Daarom dient het asfalt op beide rijstroken van de fly-over te worden vervangen. Het huidige wegdek is in 2012 aangebracht, het jaar waarin de fly-over voor het eerst in gebruik werd genomen.

De werkzaamheden worden nu door Rijkswaterstaat ingepland. „We streven ernaar het werk in ieder geval binnen enkele maanden te hebben uitgevoerd”, zegt een woordvoerder. Tot die tijd blijft de snelheidsbeperking ter plekke bestaan.