Ikea opent winkel zonder parkeerplaatsen

Print
Ikea opent winkel zonder parkeerplaatsen

Afbeelding: Photonews

De Zweedse meubelgigant Ikea is in Wenen gestart met de bouw van een nieuwe vestiging, die er een pak groener en frisser uitziet dan de blauwe dozen die we van hen gewend zijn. Opvallend: er wordt geen enkele parkeerplaats voorzien.

Ikea maakte eerder al zijn ambitie bekend om ook kleinere stadswinkels te openen. In het centrum van het Oostenrijkse Wenen, vlak bij station Westbahnhof, is de bouw van een nieuwe vestiging begonnen die alleen met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets of brommer kan worden bereikt. Er worden geen parkeerplaatsen voorzien. Klanten die veel of grote stukken kopen, kunnen gebruikmaken van een bezorgdienst.

Ikea opent winkel zonder parkeerplaatsen
Foto: Photonews

Het gebouw langs de bekende winkelstraat Mariahilferstrasse zal er ook compleet anders uitzien dan de typische blauwe dozen die Ikea doorgaans laat optrekken. De meubelgigant ging in zee met het Weense Querkraft Architekten dat een gebouw met gridstructuur ontwierp, ‘net zo flexibel als een boekenkast’.

In het ontwerp worden gesloten en open zones afgewisseld, die ook steeds anders kunnen worden ingericht naargelang hun functie. Het is de bedoeling dat het gebouw ook buiten de winkeluren wordt gebruikt, zo wordt er op de bovenste verdieping een hostel ingericht. Tot slot wordt ook heel wat ruimte gebruikt om bomen en ander groen te plaatsen, met als doel de stijgende temperatuur in de stad enigszins onder controle te houden.

Ikea opent winkel zonder parkeerplaatsen
Foto: Photonews

Het gebouw zou in 2021 klaar moeten zijn.

Ikea opent winkel zonder parkeerplaatsen
Foto: Photonews

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen