Ladingdieven vluchten voor politie door A2 over te steken, waarschuwingsschoten gelost

© ANP

De politie heeft dinsdagavond bij tankstation Het Anker langs de A2 bij Born waarschuwingsschoten gelost bij een poging twee mannen aan te houden.

Redactie

Het duo wordt verdacht van het opensnijden van zeilen van geparkeerde vrachtwagens met als doel de lading te stelen. Door rennend de drukke A2 over te steken is het tweetal, ondanks de inzet van een speurhond en politiehelikopter, uit handen van de politie gebleven.

Zeilen opengesneden

Agenten kregen een melding dat er zeilen waren opengesneden van meerdere vrachtwagens die geparkeerd stonden bij tankstation Bosserhof langs de A2 bij Echt. Ook was hier lading ontvreemd. Getuigen zagen twee mannen wegrijden in een auto met Pools kenteken. Toen agenten gingen kijken op parkeerplaats Het Anker bij Born zagen ze het voertuig. Op dat zelfde moment renden twee mannen opeens hard weg.

Waarschuwingsschoten

De agenten riepen dat de twee mannen moesten blijven staan en losten waarschuwingsschoten om te voorkomen dat ze de snelweg zouden oversteken. Dit had niet het gewenste resultaat en met gevaar voor eigen leven staken ze de snelweg over. Naast de auto met Pools kenteken zijn in de berm goederen aangetroffen. De spullen lijken te zijn ontvreemd uit een vrachtwagen die stond geparkeerd bij tankstation Bosserhof. De politie onderzoekt de zaak.