Foutje: Belgische gevangenis laat crimineel per ongeluk vrij

© Baert Marc

De gevangenis in het Belgische Sint-Gillis heeft op kerstavond een gedetineerde onterecht vrijgelaten. Dat bevestigt het Parket-Generaal van Brussel. Volgens een woordvoerder ging het om een vergissing. De man is inmiddels terecht en zit weer vast.

Redactie

Volgens de krant La Dernière Heure ging het om een dakloze man die tot 40 maanden cel veroordeeld was nadat hij een aantal diefstallen had gepleegd. Maar dat kan het Parket-Generaal niet bevestigen.

Vergissing

De man werd gearresteerd en belandde in de cel, maar ging in beroep tegen zijn straf. ,,Op 24 december zou er enkel geoordeeld worden over de ontvankelijkheid van het hoger beroep”, zegt parketwoordvoerster Liliane Briers. ,,Vervolgens werd het afschrift van het arrest naar de gevangenis verstuurd. De man moest terug naar zijn cel, maar door een vergissing heeft de gevangenis de gedetineerde vrijgelaten.”

Foute interpretatie

De gevangenis geeft toe een fout te hebben gemaakt. ,,We hebben een en ander verkeerd geïnterpreteerd”, klinkt het. De man werd enkele dagen geleden teruggevonden en teruggebracht naar de gevangenis.