Maximumsnelheid op provinciale wegen in Limburg mogelijk omlaag vanwege stikstofprobleem

Print
Maximumsnelheid op provinciale wegen in Limburg mogelijk omlaag vanwege stikstofprobleem

De provincie overweegt om op sommige provinciale wegen de maximumsnelheid te verlagen als maatregel om het stikstofprobleem op te lossen. Afbeelding: Luc Lodder

Maastricht / Itteren / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Op tal van provinciale wegen in Limburg gaat mogelijk de maximumsnelheid omlaag. Het is een van de maatregelen die de provincie overweegt om het stikstofprobleem aan te pakken.

De provincie laat momenteel onderzoeken welke effecten het heeft als op provinciale wegen in de buurt van kwetsbare Natura 2000-gebieden de maximumsnelheid wordt verlaagd. Het maakt deel uit van een pakket maatregelen dat de provincie heeft bedacht om de stikstofcrisis te bezweren. Het Aanvalsplan Stikstof is woensdagmiddag gepresenteerd in Kasteeltje Hattem in Roermond.

Bouwprojecten

De aanpak moet zowel economische ontwikkelingen mogelijk maken als de stikstofbelasting in kwetsbare natuurgebieden aanpakken. Eind mei vorig jaar haalde de Raad van State de landelijke stikstofaanpak onderuit. Daardoor dreigden alleen al in Limburg 1600 bouw- en infrastructuurprojecten geraakt te worden. Volgens de provincie is inmiddels duidelijk dat dat aantal lager uitvalt. Met het Aanvalsplan Stikstof wil Limburg de vergunningverlening voor economische en maatschappelijke projecten weer op gang te brengen.

Lees ook: Honderden Limburgse projecten geraakt door stikstofcrisis

Lees ook: De vijf belangrijkste vragen over gevolgen stikstofcrisis beantwoord

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen