Belgisch meisje (15) overleden na aanrijding terwijl ze met broertje op de arm straat overstak

Het meisje kwam op de autoruit terecht toen ze de straat overstak met haar broer. © Koen Baten

In België is woensdagmiddag een 15-jarig meisje uit Uitbergen overleden bij een verkeersongeval. Het meisje stak de straat over met haar vijfjarig broertje op de arm toen ze werd aangereden door een auto.

Koen Baten

De auto probeerde haar nog te ontwijken, maar slaagde hier niet in. De vijfjarige kleuter raakte lichtgewond.

Het ongeval gebeurde woensdagmiddag rond vier uur. De tiener stak toen de straat over met haar broertje op haar arm. Vermoedelijk keek de jonge vrouw niet voldoende en merkte ze de naderende auto niet op. De bestuurder probeerde haar nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet vermijden. Het meisje kwam op de ruit van de wagen terecht, terwijl haar broertje op het voertuig terechtkwam.

© Koen Baten

De hulpdiensten kwamen meteen massaal ter plaatse en probeerden de tiener nog te reanimeren. Zij overleed echter ter plekke aan haar verwondingen. Haar broertje werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging.

© Koen Baten

Verschillende personen zagen het ongeval gebeuren, vermoedelijk waren hier ook enkele van haar klasgenoten bij. Slachtofferhulp van de politie kwam meteen ter plaatse om met iedereen te praten over wat er gebeurde.

Ook de familie van het slachtoffer was in de buurt, maar zij zouden het ongeval niet meteen hebben zien gebeuren. De Gentsesteenweg werd afgesloten voor het verkeer.