Sprankje hoop voor winnend Peelpush

© iStock

De volleybalsters van Peelpush mogen nog altijd een klein beetje hopen op een plek bij de bovenste zes van de eredivisie. De eerste van drie ‘finales’ werd in elk geval gewonnen. Dros-Alterno werd met 1-3 verslagen (23-25, 17-25, 26-24, 12-25).

Tim Cox

In de eerste set ging het lang gelijk op. Dan stond Peelpush weer voor, dan weer Alterno. De Limburgers sleepten de openingsset uiteindelijk nipt met 23-25 binnen. In het tweede bedrijf ging Peelpush vlot van start. Binnen no-time had de ploeg een ruime voorsprong te pakken, die ook niet meer uit handen werd gegeven: 17-25. Maar in set drie was het even pas op de plaats. Alterno werd feller en stond lang op voorsprong. Peelpush wist de stand nog om te draaien, maar kon een wedstrijdpunt niet benutten: 26-24. In de vierde set maakten de Meijelnaren het karwei toch af: 12-25.

Met nog twee lastige uitduels voor de boeg, tegen VC Sneek en koploper Sliedrecht Sport, wordt het een lastig verhaal voor Peelpush. De Meijelnaren moeten beide duels winnen om de kampioenspoule te bereiken en dan nog zijn ze afhankelijk van de andere uitslagen.