Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees. Bekijk onze abonnementen >

Tegenvaller Maastrichtse deelnemers triatlon Israël: fiets, loopschoenen én zwempak blijven achter in Nederland

© Maarten van Kooij

De Maastrichtse triatleten Maarten van Kooij en Evelien Ruijters, die meedoen aan een wedstrijd in Israël, missen momenteel alle ingrediënten om te kunnen starten: de vliegtuigmaatschappij is hun bagage vergeten. Dus geen fiets, geen loopschoenen, geen zwempak.

Robin van der Kloor

Van Kooij en Ruijters doen vrijdag mee aan de Israman in Eilat, maar überhaupt starten wordt nog een grote uitdaging. Na zo’n vijf uur vliegen kwamen ze erachter dat hun koffers nog in Nederland staan. „Transavia is onze fietsen, loopschoenen en zwempakken vergeten mee te nemen. Het enige wat ik wél heb is mijn zwembrilletje, want dat zat in de handbagage.”

Hoop

De kans dat ze met hun eigen materiaal starten vrijdag is nihil. De eerstvolgende vlucht van Transavia naar Israël is op zaterdag, als de triatlon al gehouden is. Van Kooij en Ruijters richten nu hun hoop op KLM, dat woensdagavond een vlucht heeft naar Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappijen hebben nog niet van zich laten horen.

In gang gezet

De twee gedupeerden zijn in elk geval hard op zoek naar alternatieven: huren en lenen. „Er wordt van alles in gang gezet, Het is niet ideaal om een hele triatlon zonder eigen spullen en voeding af te werken, maar ach, er zijn ergere dingen.”

Ook de Limburgse toptriatleet Erik-Simon Strijk is in Eilat voor de triatlon. Zijn bagage is wèl goed aangekomen.

Gerelateerde artikelen