Ivo Raemakers geeft lezing over solitaire bijen

Print
Ivo Raemakers geeft lezing over solitaire bijen

Het Heggenrankbijtje komt alleen in Zuid-Limburg voor. Afbeelding: Olaf Op den Kamp

Kerkrade / Eygelshoven -

Ivo Raemakers voor het Natuurhistorisch Genootschap verzorgt maandag 10 februari een lezing over bijen.

Het gaat op dit moment slecht met onze inheemse insecten, met name met de bijen. „Daarom is het van belang de verschillende soorten wilde bijen te kennen en daarom hebben we de Limburgse bijenkenner Ivo Raemakers uitgenodigd om ons wijzer te maken in het herkennen van de soorten” , laat het Natuurhistorisch Genootschap, organisator van de lezing, weten.

Raemakers zal zowel ingaan op de bijzondere Limburgse soorten zoals de Knautiabij die alleen in Zuid-Limburg voorkomt, maar ook op algemene bijen die in de eigen tuin en in het bijenhotel voorkomen.

Zandbijtjes

Begin maart verschijnen de eerste zandbijtjes weer en zitten dan te zonnen op de muur of op de vensterbank. Dat zijn soorten als de Grijze zandbij, die vooral afhankelijk is van wilgen, en het Vosje, een soort die belangrijk is voor mensen met een moestuin. Het Vosje is namelijk de belangrijkste bestuiver van besdragende struiken als Kruisbes en Aalbes.

Nationale bijentelling

Verder zal Ivo Raemakers ingaan op soorten die door klimaatverandering onze contreien binnenkomen en op soorten die meer vertellen over de kwaliteit van de leefomgeving. Daarnaast een oproep aan iedereen om mee te doen aan de Nationale bijentelling op 18 en 19 april.

Deze gratis toegankelijke lezing start om 20.00 uur in Café Wilhelmina, Akerstraat 166, Kerkrade-West.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →