IVN Weert start nieuwe plantengroep en -cursus

© ING Image

IVN Weert en omstreken start op zaterdag 15 februari met een nieuwe plantengroep. Onderdeel van het jaarprogramma is een korte plantencursus van zes bijeenkomsten in de periode vanaf begin april tot augustus.

Redactie

„Het doel van de plantencursus, maar ook van de plantengroep, is vooral plezier ervaren in het vinden en bekijken van bloemen, planten en ook bomen en struiken”, aldus een van de initiatiefnemers. „Naast theorie zal er veel gewerkt worden in de praktijk. We onderzoeken onder andere gebieden in de directe omgeving van het natuur- en milieucentrum in Weert, waaronder de rijke bloementuin van het centrum zelf.”

De lessen worden gegeven op zaterdagochtend, 4, 18 april, 30 mei, 13, 27 juni en 29 augustus van 9.00 uur tot ongeveer 11.30 uur.

De kosten zijn 20 euro voor IVN-leden en 44 euro voor niet-leden. Daarbij zijn inbegrepen een loep, zoekkaarten en koffie/thee. In de leskosten voor niet-leden is een jaar gratis lidmaatschap van IVN, afdeling Weert en omstreken inbegrepen. Het maximum aantal deelnemers is 25 personen.

Meer informatie over de plantengroep en plantencursus van de afdeling Weert en omstreken is te vinden op https://www.ivn.nl/afdeling/weert-eo

Aanmelden kan bij de coördinator, Hans de Leuw, via hansdeleuw@gmail.com