Video: Bam, jonguh! De New Kids-frietkraam gaat tegen de vlakte

Tal van filmcamera’s legden het historisch moment donderdagochtend vast. De beroemde New Kids-snackbar ‘t Pleintje in het Brabantse Den Dungen ging tegen de vlakte. Bam, jonguh!

Domien van der Meijden

Met de sloop komt een einde aan de bijna 35 jaar oude frietkraam, die bekend werd door de New Kids en de hun films New Kids Nitro en New Kids Turbo. De kraam staat trouwens niet in Maaskantje, de wijk waar de avonturen van de New Kids zich afspeelden, maar in een ander deel van Den Dungen.

Eerste hap

Eigenares Melissa van Hintum mocht met een grijper de eerste hap uit het oude frietkot halen. Aannemer André Weijers begeleidde Melissa met het hanteren van het pookje in de grijper. Bam, de ruiten sprongen en het dak ging aan diggelen bij de eerste handeling. Tegelijkertijd kwam er een bulk regenwater van het dak.

De snackvoorziening komt niet in gevaar: de bouwvergunning voor een nieuwe zaak is al binnen. Half april is de nieuwe snackbar met dertig zitplaatsen in gebruik. Tot die tijd staat er op het parkeerterrein een tijdelijke frietkraam.