Middenvelder Thomas Bruns op huurbasis naar VVV

Thomas Bruns. © VVV-Venlo

Thomas Bruns speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor VVV-Venlo. De Venlonaren huren de middenvelder van Vitesse, dat hem tijdens de eerste helft van het huidige seizoen verhuurde aan PEC Zwolle.

Van onze sportredactie

De 28-jarige geboren Wierdenaar, kwam eerder ook uit voor FC Groningen en Heracles Almelo. Voor die laatste club speelde hij 197 wedstrijden in zeven eredivisie-seizoenen. Hij was een tijd lang aanvoerder van de Almeloërs.

Bruns begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van FC Twente. In april 2011 debuteerde hij in de eredivisie voor Heracles Almelo, dat hem bij de jeugdopleiding van de Tukkers weghaalde. Aan de vooravond van het seizoen 2017-2018 tekende Bruns een vierjarig contract bij Vitesse.

Bruns over zijn overstap naar VVV: „Ik kom naar Venlo om speelminuten te kunnen maken en samen met de ploeg te zorgen dat we in de eredivisie blijven. Dat is onze focus en ons doel. Ik heb er enorm veel zin in om in Venlo aan de slag te gaan. Bij PEC zat ik in de laatste fase voor de winterstop op een dood spoor. Voor mezelf is het daarom belangrijk dat ik het plezier in het voetbal weer terug krijg en een rol kan spelen in het team.”

Technisch Manager Stan Valckx over Bruns: „De kwaliteiten en ervaring van Thomas kunnen we in de beslissende fase van de competitie goed gebruiken. Hij is een middenvelder met veel dynamiek en weet ook regelmatig zelf het doel te vinden. Hij heeft zoveel eredivisie-kilometers op de teller, dat jongens als Evert Linthorst en Simon Janssen daar ook weer iets van op kunnen steken. Thomas is gedreven.”

Luister hier naar een nieuwe aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger: