Duitse verpleegster vast om poging tot doodslag vijf baby’s in ziekenhuis

Foto ter illustratie. © ANP

Een verpleegster in het Duitse Ulm zit vast omdat zij zou hebben geprobeerd vijf vroeggeboren baby’s te doden. Zij zou de baby’s in december tijdens een nachtdienst zonder medische noodzaak morfine hebben gegeven.

Roel Frissen

De vrouw had dienst in het Ulm University Medical Center toen in de vroege uren van 20 december vijf baby’s levensbedreigende ademhalingsproblemen kregen. Door snel ingrijpen van medisch personeel werden de baby’s, die allemaal tussen een dag en een maand oud waren, gered. Ze houden er volgens de artsen geen blijvende schade aan over.

Morfine

Het ziekenhuis schakelde de politie in toen uit urinetesten bleek dat de baby’s de sterke pijnstiller morfine hadden gekregen. Bij zeker twee van de kinderen zou er geen medische reden zijn om morfine toe te dienen, melden lokale media. Politie doorzocht de kluisjes van ziekenhuispersoneel dat aan het werk was tijdens die bewuste nacht. Bij de één van de verplegers werd een spuit met babymelk gevonden waar morfine doorheen was gemengd.

Excuses

De vrouw is aangeklaagd wegens poging tot doodslag en het veroorzaken van ernstig fysiek letsel. Zij ontkent de aantijgingen. Het ziekenhuis heeft excuses gemaakt aan de ouders. ,,Het spijt ons zeer dat dit heeft kunnen gebeuren.’’