Huttopia neemt Elfenmeer Herkenbosch over

De oude ingang van het park © René Corten

Het Franse bedrijf Huttopia wordt de nieuwe uitbater van het voormalige vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Paul Bots

Het bedrijf krijgt het terrein voor vijftig jaar in erfpacht. Huttopia exploiteert natuurcampings in Frankrijk en buiten Europa. Sinds vorig jaar heeft het bedrijf met een camping in Ommen voor het eerst ook in Nederland voet aan de grond gekregen.

De plannen van Huttopia voor Elfenmeer worden op 6 februari met de gemeenteraad besproken. Het park wordt vervolgens naar verwachting binnen een paar maanden overgedragen.

Erfpacht

De gemeente Roerdalen nam eind 2018 het beheer van het vakantiepark over nadat de erfpacht met de vorige exploitant Oostappen Groep via de rechter was opgezegd. Die vorige exploitant liet het terrein te zeer verloederen, vond de gemeente. Oostappen heeft nog wel een klein deel van het oorspronkelijke terrein in bezit. Dat is verder gegaan onder de naam Elfenmeer. Op het terrein van de gemeente staan nog negen jaarplaatshouders die weigeren te vertrekken. De gemeente dreigt met een kort geding om hen weg te krijgen.

Investeren

Volgens de gemeente wil Huttopia flink investeren in het park, met respect voor het naastgelegen Nationaal Park de Meinweg.