Hultafors Group neemt EMMA Safety Footwear (Kerkrade) over

© © EMMA Safety Shoes

EMMA Safety Footwear en Hultafors Group AB hebben donderdag een overeenkomst getekend waardoor Hultafors Group 80% van de aandelen verwerft in Daan Holding, eigenaar van EMMA Safety Footwear.

De overname biedt beide bedrijven een kans om marktleider in veiligheidsschoenen te worden en duurzaamheid en circulaire economie te stimuleren. EMMA Safety Footwear werd begin 2013 geprivatiseerd. De omzet is sindsdien gestegen van € 12 miljoen naar € 23 miljoen in 2019. Het bedrijf werd opgericht door de Staatsmijnen/DSM en produceert sinds 1931 veiligheidsschoenen. Tot 2018 in Brunssum, tegenwoordig op het bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade. Het bedrijf telt momenteel 135 werknemers.

Heel Europa Tom Hermans, algemeen directeur van EMMA Safety Footwear: “Onze focus is niet langer specifiek gericht op de Benelux, maar op markten in heel Europa. EMMA wordt een prominente Europese speler, net als Solid Gear en Toe Guard, twee andere schoenmerken van Hultafors Group. Vervolgens kunnen we samen met Hultafors meer synergiëen creëren door onze toeleveringsketens en activiteiten te optimaliseren.” Ole Kristian Jødahl, CEO van Hultafors Group AB: “Wij zijn van mening dat EMMA vanuit verschillende perspectieven een perfecte match vormt met onze bestaande veiligheidsschoenenactiviteiten. Ook zijn we erg enthousiast over de prestaties die EMMA heeft gerealiseerd binnen haar duurzaamheidsprogramma, bijvoorbeeld via het circulaire materiaalconcept en het innovatieve recyclingsysteem voor gebruikte schoenen.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg