Bisseck in basis Roda, Novakovic ontbreekt

Yann Aurel Bisseck. © Pro Shots -Ron Baltus

Yann Aurel Bisseck start vrijdagavond in de basis van Roda JC, dat in Brabant stuit op TOP Oss (20.00 uur). Hij vervangt Niels Verburgh, die met een knieblessure weken aan de kant staat. Ook reservedoelman Radomir Novakovic, die zich met een verkoudheid afmeldde, ontbreekt.

Roel Wiche

Chance Simakala stapt vrijdag niet meer in de Roda-bus. Hij mag weg uit Kerkrade en hoopt nog voor de transferdeadline rond te komen met een nieuwe club. Pieter Nys krijgt geen contract bij Roda. De oud-aanvoerder van MVV was even op proef, maar kon niet voldoende indruk maken.

Richard Jensen sluit voor de wedstrijd tegen TOP weer aan bij de wedstrijdselectie. De verdediger is hersteld van een slepende blessure en maakte al minuten bij Jong Roda. Mitchel Keulen, die vrijwel het hele seizoen langs de kant staat, heeft weer last gekregen van zijn blessure en staat voorlopig weer aan de kant.

Roda-coach Jean-Paul de Jong zegt dat hij, ondanks elf wedstrijden zonder overwinning, nog voldoende vertrouwen voelt in Kerkrade. ,,Ik besef dat er na zo’n serie druk komt. Ik ben eindverantwoordelijk. We moeten nu met hulp van alle geledingen binnen deze club de weg omhoog vinden.”