Nieuwe verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid moord Derk Wiersum

Bij een schietpartij in Buitenveldert werd advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo. © ANP

De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden voor de moord op advocaat Derk Wiersum. Het gaat om een 31-jarige man uit Rotterdam..

Redactie

Hij wordt verdacht van het medeplegen van de moord. Het is de derde verdachte die in deze zaak is aangehouden.

Beperkingen

De verdachte werd op 27 januari aangehouden en is in bewaring gesteld voor een periode van 14 dagen. Hij zit in alle beperkingen, laat de politie weten. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Eerder al werden Giërmo B. (36) uit Almere en Anouar Taghi (26, neef van Ridouan Taghi) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Het OM vermoedt dat B. in de vluchtauto heeft gezeten die is gebruikt bij de moord op Wiersum. De rol van Anouar Taghi zou vooral in de voorbereiding op de moord belangrijk zijn geweest.

Advocaat kroongetuige

Advocaat Derk Wiersum werd in september van 2019 voor zijn woning in Amsterdam Buitenveldert vermoord. Hij was de advocaat van kroongetuige Nabil B., die belastende verklaringen heeft afgelegd over de organisatie van Ridouan Taghi.

Na de schokkende moord zette de politie een enorm leger rechercheurs in om de daders en opdrachtgevers voor de moord zo snel mogelijk aan te houden. Dat heeft nu geresulteerd in de aanhouding van een derde verdachte.