Wachten op belangrijke doelpunten in ‘t Ven

Print
Wachten op belangrijke doelpunten in ‘t Ven

Weet Bas Jordan (midden) voor FCV te scoren als het moet? Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Goed voetbal, geen doelpunten. Als trainer moet je er een punthoofd van krijgen. ,,We vergeten te scoren op belangrijke momenten”, aldus FCV-trainer Roland Heger. Komt daar zondag in en tegen Helden dan eindelijk verandering in?

Veel complimenten, maar geen punten. Je koopt er helemaal niets voor. Het voetbalspel draait om doelpunten maken. Je kunt mooi en verzorgd voetbal spelen, maar als je vergeet te scoren dan is het aan het einde van de rit allemaal voor niets geweest. Een verschrikkelijk groot cliché, maar een waarheid als een koe. En juist om deze reden loopt het seizoen van FCV in de derde klasse C ontzettend moeizaam. Na het kampioenschap in de vierde klasse glansrijk te hebben bemachtigd vorig seizoen, dacht men in ‘t Ven wel een goed figuur te gaan slaan een trap hoger. En eerlijk is eerlijk, de voetbalkenners in de rest van Venlo dachten er net zo over.

Trekker overhalen

Aan goede voetballers voor het niveau van de derde klasse is er zeker geen gebrek. FCV begon dan ook met goed voetbal aan het nieuwe avontuur, maar vergat op cruciale momenten de trekker over te halen. De eerste twee wedstrijden, respectievelijk tegen Melderslo en Ysselsteyn, waren de mannen uit ‘t Ven heer en meester. Hoofdtrainer Roland Heger zijn ploeg moest beide keren echter genoegen nemen met een punt. Tegen IVO gingen het op speeldag drie helemaal mis en werd er met 3-1 verloren. ,,We vergeten te scoren op belangrijke momenten. Als we de meeste mogelijkheden hadden benut, dan zouden we nu tien punten meer hebben”, meent Heger.

Met de billen bloot

FCV bleef overigens goed voetballen, maar bleef ook veel kansen missen. ,,Alleen de wedstrijden tegen Sparta’18 en SV Blerick hebben we verdiend verloren. In veel andere duels hebben we het simpelweg laten liggen,” Tegen de koploper uit Sevenum gingen Heger & co vorige week met de billen bloot. De 6-1 nederlaag kwam overigens ook tot stand doordat Bas Jordan op een cruciaal moment de 1-2 vergat binnen te schieten. ,,Halverwege stond het nog 1-1, maar Bas had ons op voorsprong moeten schieten. Dan waren we met een ander gevoel de kleedkamer binnengelopen. Na rust zakten we als een kaartenhuis in elkaar. Op basis van de tweede helft hebben we die wedstrijd gewoon terecht verloren. Tegen Blerick hadden we de scheidsrechter op zijn zachtst gezegd niet mee, maar daar verschuil ik me niet achter. Wij hebben toen terecht verloren. De tegenstander was beter.”

Geen wanhoop

Ondanks het gebrek aan scorend vermogen wanhoopt Heger niet. ,,Nee, daar is het veel te vroeg voor. We voetballen goed en creëren veel kansen. Het moet een keer mee gaan zitten.” In Helden treft FCV aankomende zondag een behoorlijk sterke tegenstander, maar ook eentje die de Venlonaren zoals zovelen al bijna de baas was. ,,Weer waren we de betere partij. Twee standaardsituaties nekten ons echter.”

Leuk

In ‘t Ven verloor FCV met 2-3 van Helden. ,,Helden heeft een hecht collectief en in Mike van Lier een goede spits. Tegelijkertijd is het geen hoogvlieger. Eigenlijk steekt er geen enkele ploeg bovenuit. Zo’n beetje alle teams zijn aan elkaar gewaagd. Dan maakt deze klasse ook zo leuk. Niemand is goed genoeg voor de tweede klasse. Ik moet er wel bij zeggen dat we nog niet tegen Irene hebben gespeeld.” De ploeg uit Tegelen is echter ook te wisselvallig en te onervaren om een niveau hoger te acteren. Heger: ,,Ik kan er nog niks over zeggen. Eerst maar eens Helden zien te verslaan.” Dus eerst zien te scoren als het moet. Gaat dat eindelijk lukken?