Wilfred Genee wint Gouden RadioRing met Veronica Inside

Het radioprogramma Veronica Inside van Wilfred Genee. © ANP Kippa

Wilfred Genee heeft de Gouden RadioRing gewonnen. De dj won tegen de verwachting in de publieksprijs met zijn programma Veronica Inside. Bram Krikke won de Zilveren RadioSter Man. De prijs voor Zilveren RadioSter Vrouw ging naar Marieke Elsinga.

Hanneke Marcelis

Er was dit jaar veel reuring rond de verkiezing van Gouden Radioring. De genomineerden waren naast Veronica Inside ook Somertijd, Ekdom in de Morgen (Gerard Ekdom, Radio 10), Mattie en Marieke (Mattie Valk en Marieke Elsinga, Qmusic) en Club Onderstoven (Bram Krikke, SLAM)

Genomineerden zoals Wilfred Genee en Rob van Someren gaven al snel aan ze wisten de prijs nooit te gaan winnen, omdat Club Ondersteboven van SLAM de gedoodverfde winnaar was. Dat heeft alles te maken met presentator Bram Krikke. De YouTube-persoonlijkheid kan bij de stemrondes van deze publieksprijs leunen op zijn bijna 1 miljoen (veelal jonge en online actieve) volgers op sociale media.

© ANP

RadioSter

De Zilveren RadioSter Man ging net als vorig jaar naar Bram Krikke. De SLAM!-dj en vlogger kreeg de publieksprijs voor beste mannelijke dj uit handen van Marlijn Weerdenburg. De Zilveren RadioSter Vrouw werd ook gewonnen door de winnares van 2019: Marieke Elsinga van Qmusic. Zij won hem voor de ochtendshow die ze samen met Mattie Valk maakt.

RadioRing

De verkiezing van de RadioRing volgt hetzelfde model als bij de Televizier-Ring en bestaat uit twee rondes. In de eerste kan het publiek online op een longlist (álle radioprogramma’s staan ertussen) één favoriet aanvinken. Daar rollen vijf genomineerden uit. Meteen na de bekendmaking op 20 januari kon via radioring.nl op de programma’s worden gestemd.