Topcrimineel Dino Soerel overgeplaatst na vermoedens van uitbraakpoging

© ANP

Topcrimineel Dino Soerel, die een levenslange gevangenisstraf uitzit, heeft donderdagavond een uitbraakpoging gedaan.

Redactie

Samen met andere gevangene probeerde hij te ontsnappen uit de gevangenis van Huurhugowaard. Dat meldt de Telegraaf.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt dat er sprake was van ‘vermoedens van een uitbraakpoging’, maar onthoudt zich van verder commentaar.

Hoe de uitbraakpoging eruit heeft gezien en hoe deze ten einde is gebracht, is onduidelijk. Volgens de Telegraaf is Soerel inmiddels overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.

Op de vlucht

Dino Soerel geldt als een van de kopstukken van de polderpenoze. Hij was jarenlang op de vlucht voor justitie maar werd in 2010 op zijn schuiladres op de Rozengracht in Amsterdam door een arrestatieteam overmeesterd. In 2017 werd hij door het gerechtshof tot levenslang veroordeeld voor het samen met Willem Holleeder geven van de opdrachten tot de liquidaties van hasj- en vastgoedhandelaar Kees Houtman in november 2005 en de criminele kroegbaas Thomas van der Bijl in april 2006.

Omar L.

Nog geen twee weken terug werd bij de gevangenis in het Gelderse Zutphen geprobeerd om mocromaffia-kopstuk Omar L. te laten ontsnappen. Die poging mislukte, waarna de politie vier mannen wist op te pakken die mogelijk waren betrokken bij de uitbraakpoging.