Vertrokken directeur Penders sleept MVV voor de rechter

© Fotopersbureau Image

Paul Penders stapt naar de rechter om zijn gedwongen vertrek bij MVV aan te vechten. De oud-speler werd twee weken geleden door de clubleiding uit zijn functie als directeur ontheven.

Roel Wiche

De zaak van Penders (56) contra MVV dient op 6 februari, zo blijkt uit stukken van de rechtbank in Maastricht. Beide partijen spreken met hun advocaten al enige tijd met elkaar, maar ze komen niet tot een akkoord.

Het bestuur van de eerstedivisionist besloot na een grondige evaluatie in de winterstop om per direct afscheid te nemen van de directeur, die drie jaar in dienst was. MVV wilde niets kwijt over de redenen, maar ingewijden stellen dat ze Penders mede verantwoordelijk achtten voor de neergang op diverse fronten. Op commercieel gebied vallen de opbrengsten tegen en ook de relatie met de fans is bepaald niet optimaal.

Lees ook: Platform MVV wil opheldering over vertrek Penders

Opgestapt

Penders bevestigt dat hij een rechtszaak heeft aangespannen. Hij wil niet in detail treden, zolang advocaten zich over de kwestie buigen. ,,Het is geen koek en ei”, is het enige wat hij kwijt wil. Wel zegt hij zich gesteund te voelen door het technisch platform van de club. Dat orgaan, gevormd door oud-spelers als Bert van Marwijk, Erik Meijer en Reginald Thal, stapte onlangs op uit onvrede over de gang van zaken rond het vertrek van Penders. Ook de jeugdcommissie, met oud-speler en hoofd opleidingen Patrick Duyzings, vroeg opheldering.

Volgens bronnen rond MVV had Penders een contract met een opzegtermijn van drie maanden. De club zou bereid zijn om hem financieel een eind tegemoet te komen. Voorzitter Marcel Jöris was donderdag niet bereikbaar voor een reactie.

Bekijk ook de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: