Rechtszaak tussen Penders en MVV afgeblazen

Paul Penders. © Fotopersbureau Image

Een rechtszaak tussen Paul Penders en MVV is na lang onderhandelen afgeblazen. De oud-speler werd twee weken geleden door de clubleiding uit zijn functie als directeur ontheven.

Roel Wiche

De zaak van Penders (56) contra MVV zou dienen op 6 februari, zo blijkt uit stukken van de rechtbank in Maastricht. Die zaak wordt vrijdag van de rol gehaald, zei MVV-voorzitter Marcel Jöris donderdagavond net voor middernacht. Beide partijen kwamen met hun advocaten donderdagavond alsnog tot een akkoord.

Lees ook: Vertrokken directeur Penders sleept MVV voor de rechter

Het bestuur van de eerstedivisionist besloot na een grondige evaluatie in de winterstop om per direct afscheid te nemen van de directeur, die bijna drie jaar in dienst was. MVV wilde niets kwijt over de redenen, maar ingewijden stellen dat ze Penders medeverantwoordelijk achten voor de neergang op diverse fronten. Op commercieel gebied vallen de opbrengsten tegen en ook de relatie met de fans is niet optimaal.

Penders bevestigde donderdag eerder op de dag dat hij een rechtszaak wilde aanspannen. „Het is geen koek en ei.” Later volgde dus alsnog een akkoord.

Lees ook: Platform MVV wil opheldering over vertrek Penders

Penders zegt zich de afgelopen dagen gesteund te hebben gevoeld door het technisch platform van de club. Dat orgaan, gevormd door oud-spelers als Bert van Marwijk, Erik Meijer en Reginald Thal, stapte onlangs op uit onvrede over de gang van zaken rond het vertrek van de directeur. Zij stellen grote vraagtekens bij de manier waarop hij aan de kant is gezet. Penders voetbalde als prof in het verleden samen met een aantal leden van het platform. Ook de jeugdcommissie, met oud-speler en hoofd opleidingen Patrick Duyzings, vroeg opheldering.

Penders had bij MVV een contract met een opzegtermijn van drie maanden. De club zou bereid zijn om hem financieel een eind tegemoet te komen.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: