General Motors bevestigt komst elektrische Hummer met 1000 pk

Voorlopig laat General Motors alleen de bumper van de nieuwe generatie zien. © AP

De reusachtige terreinwagen Hummer die berucht werd als benzineslurper en ook nog eens een oorlogsverleden heeft, wordt opnieuw uitgebracht.

Redactie

Maar nu in een milieuvriendelijke, elektrische versie. Dat heeft autofabrikant General Motors (GM) zelf bevestigd op een speciale webpagina. De Hummer EV zal direct de concurrentie aangaan met de Cybertruck, de terreinwagen van Tesla.

De nieuwe generatie van Amerika’s beroemde terreinauto, oorspronkelijk ontwikkeld voor het leger, wordt pas op 20 mei volledig voorgesteld. Maar autofans krijgen komende zondag tijdens de Super Bowl al een voorproefje van de nieuwe terreinwagen, in een peperduur reclamefilmpje. Er is nog maar weinig over de nieuwe Hummer bekend. Hij heeft volgens GM een vermogen van 1.000 pk en kan in drie seconden sprinten vanuit stilstand naar 100 km/uur.

© RV

Volgend jaar

GM meldt verder dat de auto volgend jaar op de markt komt. De productie van de originele Hummer werd beëindigd in 2010. De olieprijs was toen sterk gestegen en het werd zelfs voor Amerikanen bijna onbetaalbaar om met een dergelijke auto te rijden.

De verkoop van de Hummer stortte in, ook vanwege zijn imago als asociale benzineslurper en milieuvervuiler. In Nederland werd hij gekscherend P.C. Hooft-tractor genoemd, omdat Bekende Nederlanders, zoals Gordon en Emiel Ratelband, zich er graag mee vertoonden in de duurste winkelstraten van het land.