Apple verbetert navigatiekaarten: binnenkort ook in Europa

Apple Maps. © Apple

Apple laat zijn Apple Maps-plattegronddienst dit jaar in Europa een flinke metamorfose ondergaan en geeft de navigatiekaarten meer details en functies. De komende maanden begint de fabrikant met de aanpassingen, nadat deze eerst in de VS zijn doorgevoerd.

Redactie

Apple meldt de komst van het nieuwe ontwerp van Apple Maps in de Verenigde Staten en laat daarbij weten dat Europa de komende maanden volgt. Naast gedetailleerde plattegronden met preciezere adressen bevat de dienst na de update Look Around, een soort Street View zoals Google dat heeft, met panoramafoto’s van straten. In de VS is die functie er voorlopig alleen in een beperkt aantal steden, waaronder San Francisco, Las Vegas en Los Angeles.

Lijstjes

Ook nieuw is Collections, waarmee gebruikers lijstjes van favoriete plekken zoals restaurants kunnen maken en deze kunnen delen met anderen. Verder kunnen gebruikers favoriete locaties waar ze vaak zijn aanmaken, zodat die met een enkele tap op het scherm verschijnen. Welke landen in Europa de gewijzigde Maps als eerste krijgen is nog niet bekend.

© Apple