Apple verbetert navigatiekaarten: binnenkort ook in Europa

Print
Apple verbetert navigatiekaarten: binnenkort ook in Europa

Apple Maps. Afbeelding: Apple

Apple laat zijn Apple Maps-plattegronddienst dit jaar in Europa een flinke metamorfose ondergaan en geeft de navigatiekaarten meer details en functies. De komende maanden begint de fabrikant met de aanpassingen, nadat deze eerst in de VS zijn doorgevoerd.

Apple meldt de komst van het nieuwe ontwerp van Apple Maps in de Verenigde Staten en laat daarbij weten dat Europa de komende maanden volgt. Naast gedetailleerde plattegronden met preciezere adressen bevat de dienst na de update Look Around, een soort Street View zoals Google dat heeft, met panoramafoto’s van straten. In de VS is die functie er voorlopig alleen in een beperkt aantal steden, waaronder San Francisco, Las Vegas en Los Angeles.

Lijstjes

Ook nieuw is Collections, waarmee gebruikers lijstjes van favoriete plekken zoals restaurants kunnen maken en deze kunnen delen met anderen. Verder kunnen gebruikers favoriete locaties waar ze vaak zijn aanmaken, zodat die met een enkele tap op het scherm verschijnen. Welke landen in Europa de gewijzigde Maps als eerste krijgen is nog niet bekend.

Apple verbetert navigatiekaarten: binnenkort ook in Europa
Apple Maps. Foto: Apple

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen