Het tweehonderdste doelpunt van Emy Huybregts (SVC 200) was een beauty

Print
Het tweehonderdste doelpunt van Emy Huybregts (SVC 200) was een beauty

Trainer Ad Jereskes en Emy Huybregts van SVC zijn blij met de 200ste treffer. Afbeelding: Max Huybregts

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Emy Huybregts maakte onlangs haar tweehonderdste treffer in dienst van SVC 2000.

Emy Huybregts speelde al 333 wedstrijden in de vrouwenhoofdmacht van derdeklasser SVC (3F), en scoorde onlangs haar tweehonderdste treffer. Een jubileum om in te lijsten.

Eind vorig jaar nam ze tijdens het met 0-4 gewonnen uitduel tegen de reserves van Fortuna’54 twee doelpunten voor haar rekening. Trainer en rekenwonder Ad Jereskes, met collega Ruud de Bont al jaren coach van het vrouwenteam, wist haarfijn te vertellen, dat de teller van Huybregts hiermee op 200 en 201 kwam. Hij gaf haar een wedstrijdshirt cadeau met daarop het getal 200. Dat tweehonderdste doelpunt was overigens een beauty, een lob over de goalie van Fortuna. Huybregts zelf herinnert zich nog prima hoe ze haar jubileumtreffer produceerde. ,,Ik kwam helemaal vrij voor de keepster, en wist niet wat te doen. Toen besloot ik die stift te maken, en zag ik die bal in de goal rollen.”

Vaste waarde

De 29-jarige Huybregts is geboren en getogen in het Roermondse kerkdorp Maasniel, en werkt op een kinderdagverblijf. Vader Pieter speelde jarenlang bij Victoria, dat in 2000 met Swift het huidige SVC 2000 (in de volksmond: SVC) vormde. Opa Jan en oma Toos reisden bij uitwedstrijden altijd met de bus mee. Zo raakte Huybregts vliegensvlug bij het voetbal betrokken.

Na een leuke tijd bij de junioren kwam ze rond haar zestiende in het eerste vrouwenelftal van SVC terecht, en groeide uit tot een vaste waarde, doorgaans als spits of links op het middenveld. Inmiddels heeft ze al 333 duels voor de hoofdmacht gespeeld.

Leuk voetballen

Mede door haar scorend vermogen behaalde SVC veel succes. In 2018 werd ze met SVC kampioen, met promotie naar de tweede klasse. ,,Ik ben een echte doorzetter, en sta vaak op de juiste plek. Dit dank ik aan onze teamgenoten, die me altijd mooie passes geven. Het is leuk voetballen bij SVC. We hebben veel jonge, enthousiaste en leergierige meiden in onze ploeg. Ik lever mijn bijdrage door veel te coachen en te scoren. Mijn snelheid helpt me hierbij. Onze trainers Ad en Ruud zijn gedreven, en overleggen constant met elkaar. Zo houden ze ons op de been, en zorgen voor de juiste teamgeest.”

Ofschoon SVC vorig seizoen via de nacompetitie degradeerde, doet het team het in de derde klasse (3F) uitstekend. Met Amstenrade en Keer is SVC bovenin terug te vinden. Het kampioenschap is echter geen must. Die druk legt SVC zichzelf niet op. Volgens Huybregts heeft SVC het ‘uitstekend’ gedaan als het bij de beste vijf eindigt. ,,We voetballen met plezier, en vertrouwen op onze techniek. In de tweede klasse wordt veel fysiek gevoetbald, en je moet vaak ver reizen. De opponenten zijn erg fanatiek. Wat dat betreft, mogen wij ook eens wat feller zijn.”

Zoals het er nu naar uitziet, gaat Huybregts nog wel even door bij SVC. Op naar de 250ste treffer, zou je verwachten. Ze lacht als ze die doelstelling ter sprake komt. ,,Ik krijg regelmatig te horen, dat ik de gemakkelijkste kansen niet benut, en de moeilijkste ballen erin schiet. Ja hoor, de meiden hebben gelijk. Ik mag best nog wat méér goals maken. Daar ga ik hard aan werken.”

Dik tevreden

De oefenmeesters Jereskes en De Bont van SVC zijn uiteraard ‘dik tevreden’ met haar inbreng. ,,Emy is doelgericht, past prima in ons team, en zorgt met haar betrokkenheid voor een goede sfeer. Met haar enthousiasme en inzet gaan we voor optimale resultaten. Een periodetitel zou mooi zijn.”