Ook Laurentius Ziekenhuis verwijdert laatste rookgelegenheid van terrein

De hoofdingang van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. © Jan-Paul Kuit

Ook het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft, net al de meeste andere ziekenhuizen, de laatste rookgelegenheid op het ziekenhuisterrein verwijderd. Per 1 februari zijn het ziekenhuis en het volledige buitenterrein rookvrij.

Remco Koumans

Roken in het ziekenhuis was al lange tijd verboden, op het buitenterrein was er nog een plek waar rokers terecht konden om een sigaret of sigaar op te steken. Die plek is inmiddels ook verwijderd, waardoor het hele terrein per 1 februari rookvrij zal zijn.

Hulpmiddelen

„Sommige patiënten en medewerkers zullen niet blij zijn met deze maatregel, maar als ziekenhuis heb je een voorbeeldfunctie. Voor opgenomen patiënten die roken, bieden we altijd hulpmiddelen aan, bijvoorbeeld nicotinepleisters, -kauwgum of een rustgevend middel. Ook hebben we in het ziekenhuis een Rook-stop-poli, waar iedereen die graag extra hulp wil bij het stoppen met roken, met verwijzing van de huisarts, terecht kan om een gericht programma te volgen”, zo laat longarts Veerle de Visser op de website van het ziekenhuis weten.

Het rookverbod geldt voor iedereen, dus ook voor alle specialisten, medewerkers en vrijwilligers, meldt het ziekenhuis. Zij mogen alleen nog in de lunchpauze roken, buiten het ziekenhuisterrein en niet in dienstkleding.