Plevuûze paad oud-stadsprinsen wordt weer een tegel langer

De plavuis die vorig jaar werd gelegd door de stadsprinsen van 2018. © Aod Preense Rogstaekers

De Aod Preense van de Rogstaekers uit Weert bieden de prinsen van vorig jaar traditioneel een eigen plavuis aan. De onthulling is op zaterdag 8 februari.

Redactie

Het winnende ontwerp voor de plavuis van 2019 is van Mila Zegveld van Brede School Moesel, waar jeugdprins Stan I in dat jaar leerling was. Samen met oud-prins Frank II heeft hij enkele weken geleden een bezoek gebracht aan zijn vroegere school, waarbij ze hebben verteld over hun ervaringen als stadsprinsen. Daarna zijn de leerlingen onder begeleiding van een vakdocente van Rick/Ku+Cu aan de slag gegaan met een ontwerp voor de nieuwe plavuis, die een plek krijgt op de hoek van de Driesveldlaan en de Smeetspassage.

Zo wordt de Aod Preense Plevuûze Paad, een wandelroute door de Weerter binnenstad, elk jaar een stukje langer. Inmiddels liggen er al bijna 80 unieke plavuizen.

De Aod Preense hebben een wandelgids uitgegeven, waarin de hele route met allerlei aanvullende en toeristische informatie staat beschreven. De gids is te koop bij de VVV (Bruna). De meest actuele informatie over de Plevuûze Paad en de Rogstaekers Aod Preense Club is te vinden op de website www.aodpreense.nl. De onthulling is om 20.30 uur.