Oplichtster doet zich voor als thuiszorgmedewerker: hoogbejaarde Roermondse bestolen

© Getty Images/iStockphoto

Een 87-jarige Roermondse is woensdagavond slachtoffer geworden van oplichting. Een onbekende vrouw deed zich voor als medewerkster van de thuiszorg en wist zo de woning van het slachtoffer binnen te komen. Handlangers wisten vervolgens waardevolle spullen te stelen.

Remco Koumans

De diefstal vond woensdagavond rond half zeven plaats in een appartementencomplex aan de Kapellerlaan in Roermond. Bij de bewoonster werd rond half zeven ’s avonds aangebeld met de mededeling dat de thuiszorg er was. Aangezien de vrouw ook gebruikmaakt van thuiszorg had ze geen argwaan en liet ze de medewerkster binnen.

Handlangers

Eenmaal in haar woonkamer werd de deur van de woonkamer gesloten, zo meldt een medebewoner van het complex. Terwijl de zogenaamde thuiszorgmedewerkster de bewoonster aan de praat hield, slaagden twee handlangers erin om een kluisje met waardevolle spullen van de vrouw uit haar slaapkamer te ontvreemden. Toen de oplichtster was vertrokken merkte de bewoonster dat er iets niet in de haak was en sloeg ze alarm. Daarop kwam de politie ter plaatse.

Onderzoek

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er buurtonderzoek is gedaan, maar dat er nog geen verdachten zijn opgepakt. Meer meldingen zijn er bij de politie nog niet binnengekomen over mensen die zich voordoen als thuiszorgmedewerker.