Kerkradenaar krijgt hogere compensatie voor waardevermindering van zijn huis door Buitenring

Print
Kerkradenaar krijgt hogere compensatie voor waardevermindering van zijn huis door Buitenring

De brug over de Buitenring in Kerkrade Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade -

Een Kerkradenaar krijgt 3100 euro vergoeding als compensatie voor de waardevermindering van zijn huis door de aanleg van de Buitenring.

De Raad van State heeft deze week bepaald dat de provincie dit bedrag aan hem moet betalen. De man woont op vijftig meter afstand van de nieuwe weg bij de Locht.

Last

De planschadecommissie heeft vastgesteld dat hij sinds de weg open is meer last heeft van verkeerslawaai, slechte luchtkwaliteit en vooral invallend licht van autolampen. Zijn woning is daardoor zevenduizend euro minder waard geworden.

De provincie had hem aanvankelijk een schadebedrag van 1100 euro toegekend. De overige schade moest hij voor lief nemen, omdat er sprake is van een al lang geplande weg en van normaal maatschappelijk risico. Het hoogste rechtsorgaan vindt dat de aanleg Buitenring niet volledig onder normaal maatschappelijk risico valt. Ook moet de provincie 3500 euro aan proceskosten betalen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen