Barometer

MVV door de ogen van Huib Pijpers

Print
MVV door de ogen van Huib Pijpers

Huib Pijpers Afbeelding: eigen foto

Maastricht / Itteren -

Hoe is de stand op de MVV barometer van VIA? Vandaag MVV Maastricht door de ogen van supporter Huib Pijpers.

In de jaren dat Huib Pijpers (61) uit Maastricht op de lagere school zat, spaarde hij voetbalplaatjes. Maar de stickers van Ajax of PSV konden zijn interesse nauwelijks wekken. Pijpers had alleen oog voor MVV. „Als ik die compleet kreeg, dan was het goed.” De liefde voor de Maastrichtse club werd van vader op zoon overgebracht. Pijpers’ vader was ook MVV-supporter. „We woonden in die jaren in Welten op kleine afstand van het voormalig stadion van Roda JC. Maar ik had niet eens weet ervan dat daar ook een voetbalclub was. Samen met mijn vriendjes ging ik als elfjarige jongen de allereerste keer naar MVV-Ajax. Dat kan ik me nog goed herinneren. Het stadion was vol en dat maakte indruk. Om als kleine jongen toch iets te kunnen zien, trok je een aantal trottoirtegels uit de grond en die stapelde je om erop te gaan staan.”

Pijpers vindt MVV een sjieke club, evenals hij Maastricht een sjieke stad vindt. In al die jaren dat hij al supporter is, zette hij zich op verschillende fronten in voor de Maastrichtse club. Hij was bestuurslid bij de supportersclub en zat in 2010 bij de initiatiefgroep om MVV te redden. Ook was hij drie jaar bestuurslid van MVV. Nu is hij nauw betrokken bij het oprichten van een nieuwe supportersvereniging die voortkomt uit het supportersoverleg. „Het supportersoverleg is een informeel orgaan waarin alle gelederen van de MVV supporters vertegenwoordigd zijn en hebben recent MVV geholpen met het vinden van een nieuwe supporterscoördinator. Met de nieuwe supportersvereniging willen we opkomen voor de belangen van de MVV-supporters, maar ook dingen organiseren zoals busreizen naar uitwedstrijden en een eigen merchandiselijn. We hebben MVV gevraagd om ons te erkennen als officiële supportersvereniging”, legt hij uit. De huidige supportersclub is gekend in de plannen en akkoord.

Pijpers doet dit allemaal uit passie voor MVV. „Mijn liefde voor MVV zit diep, ik kan er zelfs geëmotioneerd van raken. Clubliefde is het allerbelangrijkste naast thuis en mijn werk. Het is een passie en daar zet ik alles voor opzij.” Samen met zijn vrouw gaat hij naar alle thuisduels en voorheen ook uitwedstrijden. Pijpers leeft hartstochtelijk mee vanaf Trepke B. „In het dagelijks leven ben ik een rustige man, maar op de tribune bij MVV ben ik fanatiek en zing en schreeuw ik mee”, lacht hij. Pijpers hoopt dat MVV in de toekomst een betere organisatie krijgt. „Het is nu te ingewikkeld op organisatorisch gebied, dat moet aangepakt worden, want de slagkracht is eruit. Sportief gezien hebben we een aardige ploeg waar meer uit te halen zou moeten zijn. We missen alleen scorend vermogen. Ik had mijn hoop gevestigd op een periodetitel dus ik hoop dat we nog een eindsprong maken.”