Echtpaar opgepakt voor fraude van half miljoen bij telecombedrijf

© Getty Images/iStockphoto

De politie heeft een 41-jarige man en een 32-jarige opgepakt voor het herhaaldelijk oplichten van een groot telecombedrijf. Het stel zou veelvuldig bestellingen hebben gedaan voor vaste telefonie, met gebruik van valse identiteitsgegevens. De totale schade voor het bedrijf bedraagt zo’n half miljoen euro.

Redactie

De verdachten plaatsten bestellingen vanuit verschillende e-mailadressen. Ze gebruikten hierbij de adresgegevens van huizen die te koop stonden of net waren verkocht. De bestelde pakketten werden bezorgd op afhaalpunten van PostNL. De verdachten haalden de pakketten vervolgens op en sloten de modems op onbekende locaties aan.

De politie arresteerde het Nederlandse echtpaar, woonachtig in België, op 9 januari. Zij komen in april voor de rechter en zitten voorlopig nog vast. Eind vorig jaar werd een 31-jarige man uit Delfzijl opgepakt voor dezelfde vorm van fraude. De politie betrapte hem op heterdaad in Groningen. De totale schade in deze zaak is ruim 150.000 euro. De rechtbank stelde hem in vrijheid, in afwachting van zijn proces.