VVV-coach De Koning: ‘Bruns kan starten’

© Pro Shots -Marcel van Dorst

Aanwinst Thomas Bruns zit bij de wedstrijdselectie als VVV het zondag (14.30) in eigen huis opneemt tegen FC Utrecht. VVV-coach Hans de Koning mist alleen de geblesseerde Evert Linthorst die nog altijd apart van de groep traint.

Qasim Hakim

De van PEC Zwolle gehuurde Bruns trainde vrijdagmorgen al mee met groep en is dus inzetbaar. De mogelijkheid bestaat zelfs dat hij gaat beginnen tegen FC Utrecht, zegt Hans de Koning. ,,Dat kan zeker. Thomas is fit en daarnaast een aanwinst. Met zijn komst hebben we meer mogelijkheden en zijn we nog aan het bekijken hoe we Utrecht gaan aanpakken’’’, aldus de VVV-coach die met veel vertrouwen vooruit kijkt naar de confrontatie met de nummer zeven van de Eredivisie.

Lees ook: Middenvelder Thomas Bruns op huurbasis naar VVV

Cruciaal duel

,,We hebben het PSV in De Koel al erg lastig gemaakt en vervolgens een cruciaal duel van RKC gewonnen.’’ In die wedstrijden liet jeugdexponent Simon Janssen zich gelden. De vraag is nu of de komst van de ervaren Bruns ten koste gaat van de jonge Janssen die onderdeel uitmaakte van een succesvolle formatie met vier punten uit de eerste twee wedstrijden na de winterstop.

FC Utrecht speelde in 2020 tot dusver tegen twee concurrenten van VVV: PEC Zwolle en ADO Den Haag. Tegen de Zwollenaren werd het gelijk (3-3), terwijl ADO vorige week in het eigen Utrecht met ruime cijfers werd verslagen: 4-0. Daarnaast schakelde FC Utrecht afgelopen dinsdag met pijn en moeite eerstedivisionist FC Eindhoven uit in het bekertoernooi ( 1-2 na verlenging).

Kunst en vliegwerk

VVV versloeg Utrecht overigens eerder dit seizoen met kunst en vliegwerk in de Galgenwaard: 1-2. Lee Cattermole maakte destijds zijn debuut. De Engelsman zal na twee basisplaatsen tegen PSV en RKC vermoedelijk weer plaats moeten maken voor aanvoerder Danny Post.

Vermoedelijke opstelling: Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Kum, Roel Janssen; Post, Simon Janssen, Van Ooijen; Opoku, Darfalou en Sinclair.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: