Nederlandse Maud in Australië vermoord tijdens videobellen

Foto ter illustratie. © Shutterstock

Een Nederlandse vrouw is eerder deze week op verschrikkelijke wijze vermoord in Australië. De 61-jarige Maud Steenbeek was aan het videobellen met een familielid toen ze werd neergestoken in haar woning in Melbourne.

Redactie

Dat melden verschillende Australische media, waaronder 7News. De vrouw, die moeder is van twee kinderen en werkte als yogalerares, was aan het skypen met een familielid toen de verdachte haar huis binnendrong, haar besloop en neerstak. De verbinding werd kort daarop verbroken.

Het familielid schakelde in paniek de zoon van Maud in. Hij spoedde zich naar haar huis in de buitenwijk Heidelberg, maar kwam te laat. Zijn moeder lag op de vloer en bleek al te zijn overleden.

Verdachte opgepakt

De zoon trof in het huis ook de verdachte aan, die hij aanviel. De Australische politie heeft de 28-jarige man opgepakt. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, omdat hij gewond raakte toen de zoon van het slachtoffer hem te lijf ging.

Mogelijk was de man verward. Volgens buurtgenoten woont hij in de buurt en had hij al vaker vreemd gedrag vertoond. Of de twee elkaar kenden, is niet bekend.

Bloemenzee

De familie van de vrouw is naar Australië afgereisd voor de uitvaart en om haar twee zonen bij te staan. Bij haar woning ligt inmiddels een grote bloemenzee. Haar zoons hebben een statement uitgebracht:

„Lieve moeder. Je was de meest geweldige, sterke, onafhankelijke, liefhebbende moeder en vrouw die we ooit hebben ontmoet. Je gaf ons kracht toen we zwak waren, je gaf ons leiding toen we verloren waren en je toonde ons liefde toen we haat voelden. We voelen ons leeg nu je er niet meer bent, maar je kracht en geest zullen ons voor altijd verenigd houden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.