Route koningsdag Maastricht is één kilometer lang

Beeld van de laatste Koningsdag in Amersfoort © ANP

De route die Koning Willem-Alexander en de koninklijke familie op Koningsdag door Maastricht gaan afleggen, is één kilometer lang. Welke route dat is, wordt in februari bekendgemaakt.

Jos van den Camp

Dat meldt gouverneur Theo Bovens in een voortgangsbrief aan Provinciale Staten over ‘Koningsdag 2020’ die op 27 april in Maastricht wordt gehouden. Volgens de provincie wordt het een ‘bijzondere wandeling door Maastricht met veel pleinen, mooie decors en veel mooie Maastrichtse en regionale bezienswaardigheden’. Het programma moet ‘de veelzijdigheid van Maastricht en Zuid-Limburg laten zien. „Een beeld van ons leven vol van tradities en innovaties, van saamhorigheid, trots en een eigen cultuur.”

Lees ook: Toon Jenniskens weet wel waar de koning in Maastricht langs moet

Als dank voor het ‘vele werk dat wordt verzet’ is er traditioneel een Koningsdagconcert, aangeboden door de koninklijke familie die daar zelf bij aanwezig zal zijn. Het concert wordt in ieder geval gehouden op maandag 6 april. De locatie is echter nog niet bekend. En wie er voor uitgenodigd worden moet eveneens nog worden vastgesteld.

Eerder was al bekendgemaakt dat de kosten voor de organisatie van de dag geraamd worden op 1,5 miljoen euro. De provincie is bereid een deel van die kosten voor zijn rekening te nemen door bijvoorbeeld diensten en mensen daarvoor te leveren.

Lees ook: Burgemeester Penn-te Strake: ‘Koningsdag gaat Maastricht maximaal 1,5 miljoen euro kosten’