De leukste uitjes in Limburg

Print
De leukste uitjes in Limburg

Afbeelding: Arriva Continium

Over een paar weken is het voorjaarsvakantie. De een dompelt zich onder in het carnavalsgewoel, de ander heeft eindelijk tijd voor al die klusjes die nog liggen te wachten. Liever een dagje op pad? Daarvoor kun je op talloze plekken in Limburg terecht. Een dwarsdoorsnede aan de hand van verschillende thema’s.

Continium in Kerkrade
Kinderen, maar ook volwassenen, zullen zich prima vermaken in het doe- en ontdekmuseum Continium in Kerkrade. Onlangs werd daar de nieuwe Explore Zone geopend, waar je van alles te weten komt over de toekomst aan de hand van thema’s zoals voeding, gezondheid, werk en vrije tijd, materialen, energie & IT. Je gaat zelf aan de slag in de doe- en ontdekstations. Bij het doestation Beestjes op je Bord kom je er bijvoorbeeld achter of jij insecten zou eten. Misschien niet zo uit het vuistje, maar wel als ze onzichtbaar zijn verwerkt in een pizza of hamburger?

Vastelaovend vieren in Limburg!
Voorjaarsvakantie in Limburg staat gelijk aan carnaval. In de hele provincie zijn tal van bijzondere carnavalsevenementen: van het Auw Wieverbal in Valkenburg op donderdag 20 februari, scholierencarnaval in Sittard op 21 februari tot de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo, Sjtasiefestasie in Roermond en ’t Kanón van ’t Balkon in Sittard op 22 februari. Niet te missen zijn ook de grote optocht in Maastricht op zondag 23 februari of De Kuukse elfkroegetocht in Cuijk en de Groëete Gulpener Vastelaoves Finale in Gulpen op dinsdag 25 februari. Voor de echte Rijnlandse carnaval ga je op maandag naar de Rosenmontagszug in Aken (D).

Toverland in Sevenum
Ben je op zoek naar actie en avontuur voor het hele gezin, kies dan voor Toverland. Tijdens de voorjaarsvakantie, vanaf 22 februari, zijn de werelden Ithaka, Port Laguna, Avalon en de Magische Vallei geopend. Ervaar de bijzondere sfeer vanuit een bootje, ga de uitdaging aan in de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux of laat de tovenaar in jezelf los. 

De Dom in Aachen (D)
Voor een magische belevenis van een totaal andere orde kun je terecht in de imposante Dom van Aken, waar je 1200 jaar teruggaat in de tijd. Een bezoek aan deze kerk is prima te combineren met een wandeling door het Akense winkelcentrum.

Shoppen in Wyck (Maastricht)
Shopliefhebbers kunnen hun hart ook ophalen in Maastricht. Vooral in het stadsdeel Wyck zijn veel kleinere winkels met een bijzonder aanbod. Van hippe kleding tot unieke interieurobjecten. En natuurlijk kun je daarna lekker bijkomen in een van de gezellige koffiebars of eetgelegenheden.

Al deze uitjes bezoek je makkelijk, snel en goedkoop met het openbaar vervoer. Zo stopt de trein voor de deur van Continium en de bus voor de ingang van Toverland. Dure parkeerkosten vermijd je door met de trein of bus naar Wyck te gaan en de chauffeurs van Arriva zijn jouw BOB tijdens carnaval. Naar Aken reis je rechtstreeks vanuit Maastricht al voor €13,45 retour met de trein.

Kijk voor meer uitjes en aanbiedingen op limburg.oppadmetarriva.nl.