John de Jong sluit vertrek bij PSV niet uit: ‘Het gaat om de club’

John de Jong. © ANP Sport

John de Jong sluit niet uit dat hij weggaat bij PSV. Dat zei de technisch directeur, die bij de achterban zwaar onder vuur ligt, vrijdag tijdens de presentatie van linksback Ricardo Rodríguez. ,,Ik maak de komende tijd mijn afwegingen.”

Redactie

De Jong maakte een aangeslagen indruk na vragen over de gebeurtenissen van vorige week, toen woedende PSV-supporters de ingang van het Philips Stadion bestormden na het gelijkspel tegen FC Twente (1-1) en het vertrek van de clubleiding eisten.

De ME moest in actie komen om de boel te sussen. ,,Het doet veel pijn. Ik heb begin deze week tegen de rvc gezegd dat ik 24 uur per dag aan de slag zou gaan deze week. Daarna zien we verder.”

De technisch directeur, die al twintig jaar aan de club is verbonden, zegt dat hij goed na gaat denken over zijn toekomst in Eindhoven. ,,Het gaat om de club. Ik kan ook doorgaan, dat kan ook de uitkomst zijn. Ik maak de komende periode mijn afwegingen. Er is nu geen acute dreiging, heeft ons hoofd veiligheid gezegd. Terugkeren naar de scouting ga ik sowieso niet doen. Die kans is nul.”

Bekijk hier naar de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: