Van den Hurk schenkt tiental MVV met hattrick overwinning

Aanvoerder Van den Hurk, de gevierde man bij MVV. © Bas Quaedvlieg

Hoewel MVV ruim drie kwartier met tien man speelde, werd Jong PSV vrijdagavond toch gevloerd: 3-1. Aanvoerder en clubtopscorer Anthony van den Hurk was de held van de Geusselt met een hattrick.

Roel Wiche

MVV had weinig te vertellen in de openingsfase, waarin de lichtvoetige talenten van PSV voortdurend soepel door de Maastrichtse linies combineerden. De Maastrichtenaren moesten in eigen huis leunen op de counter, maar behalve enkele semi-gevaarlijke schoten leverde dat weinig op.

De grootste dreiging kwam vanaf de rechterflank, waar de snelle, handige Goppel voortdurend in stelling werd gebracht. Gedurende de eerste helft bepaalde de thuisploeg steeds meer het ritme, maar de meedogenloosheid in de frontlinie ontbrak. Van den Hurk, Holtby: hun schoten misten richting of precisie.

© Bas Quaedvileg

Vlak voor einde eerste helft was er plots commotie: scheidsrechter Dröge stuurde Vermijl met zijn tweede gele kaart van het veld na een lichte overtreding. Het publiek was woedend, maar MVV mocht blij zijn dat er niet eerder met rood was gezwaaid. Halfweg de eerste helft was een geïrriteerde Van den Hurk met zijn schouder tegen Dröge aangelopen, een provocatie die de arbiter slechts met geel bestrafte.

Fraaie actie

Het was diezelfde Van den Hurk die het tiental van MVV, na vijf minuten in de tweede helft, op voorsprong bracht. Na een fraaie actie van Goppel, die bij vlagen onhoudbaar was, joeg hij de 1-0 in het doel. Twintig minuten later liep de MVV-captain opnieuw jubelend weg, nadat hij een vrije trap van Holtby slim met het hoofd had verlengd: 2-0. En vlak voor tijd was de hattrick binnen: 3-0. Ngonge scoorde nog de eretreffer voor Jong PSV, maar de drie punten voor MVV waren binnen.

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: