‘Goede vriend’ per ongeluk doodgeschoten bij maken videoclip

Print
‘Goede vriend’ per ongeluk doodgeschoten bij maken videoclip

Man doodgeschoten in flat. Afbeelding: Marc Driessen

De 26-jarige man die in de nacht van maandag op dinsdag om het leven kwam bij een schietincident in een flat in Amsterdam Zuidoost zou per ongeluk zijn geraakt bij de opname van een videoclip.

Dit verklaarde een verdachte in de zaak, aldus het Openbaar Ministerie in een persbericht. Tijdens de opname voor de videoclip ging het wapen ‘ongewild’ af en werd de 26-jarige man, ‘een goede vriend’, dodelijk getroffen.

Arrestaties

De politie arresteerde afgelopen dinsdag drie personen nadat zij zichzelf hadden gemeld. Een 21-jarige Amsterdammer blijft voorlopig vastzitten. De andere twee, een 23-jarige man en een 16-jarig meisje, zijn in vrijheid gesteld maar blijven wel verdachten.

Het slachtoffer werd in een appartement op driehoog in zijn rug geschoten. Hulpverleners deden langdurig pogingen hem te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse. Voor zover bekend kwam het slachtoffer niet voor in de systemen van de politie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen