Mantelzorgwaardering voor 2020 voor Brunssum aan te vragen

Print
Mantelzorgwaardering voor 2020 voor Brunssum aan te vragen

Afbeelding: Getty Images

Brunssum -

Voor mantelzorgers kan voor 2020 de mantelzorgwaardering aangevraagd worden bij de gemeente Brunssum.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is zorg die bovenop de normale dagelijkse zorg komt. De mantelzorgwaardering dient aangevraagd te worden door iemand die mantelzorg ontvangt en die daarmee waardering wil tonen voor zijn of haar mantelzorger.

De waardering betreft een financiële waardering van 70 euro, maar kan ook in natura worden verleend, in de vorm van klussen in en rondom het eigen huis.

Voorwaarden

De waardering is bedoeld voor mantelzorgers die, op het moment van de aanvraag, minstens drie maanden en minstens acht uur per week mantelzorg verlenen. Daarnaast gelden er enkele voorwaarden waaronder dat diegene voor wie de mantelzorger zorgt in Brunssum woont (de mantelzorger zelf hoeft niet in Brunssum te wonen). Bij aanvraag van de waardering in natura moet de mantelzorger wel in Brunssum wonen. Verder kan de mantelzorgwaardering maar één keer per kalenderjaar aangevraagd worden en is de mantelzorger geregistreerd bij een Steunpunt Mantelzorg, in Parkstad of elders.

De mantelzorgwaardering kunt u bij de gemeente Brunssum aanvragen via het digitale aanvraagformulier. De aanvraag kan tevens per post worden opgestuurd naar de gemeente Brunssum, afdeling Zorg, postbus 250, 6440 AG te Brunssum. De aanvraag kan worden ingediend tot uiterlijk 1 november 2020.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →